Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

joi, 20 februarie 2014

Să împărțim iubirea la doi sau să o ridicăm la pătrat?

Iubirea adevărată izvorăște din ținuturile imaculate ale altruismului. Curge izvorul din preaplinul unei inimi nobile, iar stropii dătători de viață nu se vând pe o mașină, pe o vilă, pe un pumn de bijuterii. Tot ceea ce este mai valoros în univers, nu se poate cumpăra...
Cine iubește cu adevărat nu are pretenția de a stăpâni o ființă, nici indecența de a încerca să o cumpere sau de a o compromite, ci o cucerește cu răbdare. Iubirea nu înseamnă să-ți izolezi social partenerul, să-l faci exclusiv să depindă de tine, trasformându-l într-un handicapat spiritual. Noi, oamenii, comitem atâtea greșeli în numele iubirii, fără să știm că în iubirea adevărată nu se greșește, ci împlinirea vine de la sine.
De ce li se pun întrebări absurde copiilor, de tipul: ”Pe cine iubești mai mult? Pe mama sau pe tata?” Este firesc să punem un prunc să aleagă între cei care l-au adus pe lume?
Apoi la maturitate, pretindem iubire și de acolo de unde nu poate exista. Nu înțelegem când suntem părăsiți că fiecare caută ceea ce merită și ceea ce-l satisface moral, ne simțim respinși, lipsiți de valoare, ne victimizăm.
Iubirea are atâtea forme, încât este mai înțelept să o ridici la pătrat și după aceea să o împarți în mod cinstit https://www.youtube.com/watch?v=s1faPNV7Acc. Triunghiurile amoroase sunt triumvirate ale minciunii...
Este adevărat că momentele de intimitate din familie se împart între protagoniși și niciodată acolo unde este iubire adevărată, nu va exista trădare.
Multe pilule de înțelepciune despre iubire le descoperim în piesa:”Împărțim numai la doi” a Andrei și a trupei Vunk...Iubirea este o virtute, iubirea este o formă de supraviețuire și un tratat de alinață, semnat de doi oameni, care declară că vor rămâne unul alături de celălalt în lupta vieții!
Iubirea izvorăște din inimile curate ale oamenilor, din piscurile înzăpezite ale sufletelor imaculate, din darurile inegalabile ale divinității!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu