Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

vineri, 27 februarie 2015

Dreptul oamenilor la respectarea decenței în comunicare



Comunicarea este fundamentul socializării, tocmai de aceea consider că pe scena publică impunerea decenței în comunicarea verbală este imperios necesară. Tinerii se pot dezlănțui când sunt între prieteni: pot folosi argoul, înjurăturile, cuvintele vulgare, dacă asta le face plăcere, dar nu sunt de acord ca mama, sora, nepotul meu, doamna distinsă care călătorește cu metroul și toate persoanele respectabile să fie părtașe la grosolăniile comunicaționale ale teribiliștilor.
Nu cred că în costul biletului intră și jignirile pe care suntem obligați să le auzim sau expresiile ce nu pot fi reproduse în acest articol. Nu suntem obligați ca în parcuri, alături de aerul curat și de peisajul încântător, variind în funcție de anotimpuri, să ni se servească replici șocant de brutale!
Aștept ziua în care cei care vor derapa public în comunicare vor fi amendați sau puși să lucreze în serviciul comunității.
În mod sigur participarea cetățenilor la luarea deciziilor la nivel local, în diferite sectoare ale orașului București ar însemna eradicarea corupției și folosirea banului public pentru îmbunătățirea nivelului de viață al ”Capitaliștilor” (cum spunea Caragiale într-una dintre comediile sale). Cetățenii știu mai bine de ceea ce au nevoie: locuințe sociale, spitale dotate cu aparatură modernă și eficientă, consolidarea clădirilor vechi, păstrarea patrimoniului și nu de schimbarea schimbării bordurilor pentru a se umfla buzunarele și conturile persoanelor importante sau de plantatul panseluțelor după ce dă prima brumă când oricum se ofilesc.
Proiectul ”Bucureștiul civic - pentru cetățeni cu simț critic satisface exigențele mele fiind deosebit de util. Detaliile se află aici: http://fondong.fdsc.ro/proiect-finantat-9. Peste 800 de persoane cu spirit critic vor fi luate în luarea deciziilor la nivel local, iar pentru conștientizarea spiritului civic se vor derula și activități artistice.
„Proiectul finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, Fondul ONG în România”; sper să ne ofere decența în comunicare și în relațiile interumane și să vegheze la cheltuirea eficientă a banului public.
Mi-ar plăcea ca într-o zi, să-i văd măturând pe stradă pe cei care aruncă hărtii și resturi menajere oriunde, exceptând coșul de gunoi și pe cei care vorbesc urât și jignesc călătorii pașnici din mijloacele de transport în comun. Nu i-aș uita nici pe cei care te lovesc peste față cu sacoșele sau rucsacurilor lor, pe cei care urcă în mașină cu paharul de cafea, iar la prima frână îți pătează cămașa imaculată (Credeți-mă am văzut un caz și nu a considerat necesar nici să-i ceară scuze victimei) Și poluarea sonoră dăunează grav sănătății sufletului!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu