Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

vineri, 15 mai 2015

Copiii, cea mai de preț comoară a țării


 Populația României este ca o livadă aflată pe rod: pomi bătrâni, pe jumătate uscați, stau alături de copaci viguroși cu crengi plini de roade. Chiar și pomii după câțiva ani dau semne de îmbătrânire, de aceea livada trebuie reîntinerită. Crengile bătrâne au nevoie să fie susținute de brațe tinere, grația nou-născuților farmecă privirile...Primii muguri, primele flori, primele roade sunt inegalabile!
La fel se-ntâmplă și cu oamenii. Un sat îmbătrânit riscă să devină încremenit și să moară. Mai bine zgomot, lucruri deranjate și sparte prin casă, decât perspectiva unei locuințe ferecate cu lanțuri la poartă sau înstrăinate. Cine aduce pe lume un copil pe care-l educă responsabil face un dar umanității întregi, nu doar familiei sale. Din păcate stresul la care este supusă viitoarea mămică, plus tentațiile din  jur și numeroși factori nocivi se răsfrâng direct asupra sănătății copiilor României. Mulți copii se nasc cu dizabilități, lipsa tehnologiei și materialelor necesare din maternități provoacă adesea moartea viitoarei mame și a copilului. Suntem noi, oamenii, responsabili de acest lucru?
Da, din moment ce există programul: ”Salvați copiii” http://www.salvaticopiii.ro/?id2=00040006 , prin care putem să redirecţionăm 2% din impozitul pe venit aferent anului 2014 către Salvaţi Copiii, pentru reducerea mortalității infantile. Asigurarea viitorului românilor se poate realiza în doi pași: primul constă în completarea formularelor, iar al doilea în trimiterea  acestuia la Administraţia Financiară de care aparţinem până la 25 mai 2015: formularul se poate depune direct sau se trimite prin poştă cu scrisoare recomandată (confirmare de primire). 
Din păcate, România ocupă primul loc în Europa rata  de mortalitate infantilă fiind de 9,4  la 1000 de copii născuți vii în tara noastră. Statistica a fost realizată pentru anul 2011, dar împreună putem reduce moartea prematură a viitorilor români. Grație programului menționat mai sus
  • Până în prezent, Salvaţi Copiii a dotat 54 maternităţi şi secţii de nou-născuţi din Bucureşti şi din ţară şi a dezvoltat programe de educaţie parentală pentru părinţi şi copiii acestora din comunităţi defavorizate. 

    *  Fiecare bănuț de care dispunem poate salva un copil, aduce fericirea în familiile conaționalilor noștri și ne face mai puternici ca neam. Haideți să completăm și să trimitem fără să stăm pe gânduri formularele! 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu