Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

luni, 4 mai 2015

Locul în care domnul redevine copil



Există un loc în care domnul: doctor, profesor, director, judecător redevine copil, adică ia cu mâna bucatele anume preparate pentru el cu atâta dragoste, dă masca jos, doarme până târziu, iar mâna grijulie a mamei îl învelește. Aici el se roagă de mama să-i gătească mâncărurile copilăriei, cele mai minunate gusturi imprimate în minte, chiar dacă nu erau atât de rafinate ca acum!
Acasă, el retrăiește clipele dragi, își amintește cum a plecat speriat sau plin de curaj să cucerească lumea, se regăsește și se întoarce la locul de muncă mai bun și mult mai înțelegător. Respiră aer curat, admiră pomii, aleargă prin curte, fără să se teamă de reputația lui, se simte iar copilul părinților lui...
Nicăieri nu este ca acasă, atâta timp cât ne trăiesc părinții. Toate lucrurile ne sunt cunoscute, locurile natale ne îmbrățișează, inocența vârstei de aur ne copleșește!
Legea rădăcinilor acționează oricât de sus ar ajunge domnul și simte nevoia reîntoarcerii la matcă, de aceea, noi, românii, de sărbători ne întoarcem cu trupul și sufletul în universul copilăriei!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu