Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

sâmbătă, 16 ianuarie 2016

Telenovela smartphone-ul P5 PRO


Blogatu știa că Ateș o iubește numai și numai pe Bahar, deși Efsun își cumpăra singură cadourile și se lăuda la sora vitregă că iubitul îi oferă tot ce are mai bun. Într-o zi, Efsun îl sună pe Ateș să-i spună că se află în primejdie de moarte, apoi își sună rivala și lăsă propriul telefon deschis ca naiva Bahar să audă:
-Ce bine că m-ai sunat! Să nu chemi pe nimeni altcineva în ajutorul tău, Efsun! Mi-aș da și viața să te salvez.
Bahar auzise ce era de auzit și își aruncă veteranul telefon în apele râului, apoi se trezi plângând în hohote. Erau în el mesajele de dragoste primite de la Ateș. Aruncase trecutul în apele învolburate. De ce nu puteau ei să fie fericiți? Ateș o suna insistent, deși era cu Efsun, iar ingrata trase cu coada ochiului și îi spuse:
-Degeaba insiști. S-a consolat în brațele altuia. Tu nu vrei să te consolezi în brațele mele?
Blogatu, prietenul tuturor oamenilor buni, s-a gândit că este de datoria lui să-i spună băiatului de ce nu-i răspunde iubita și astfel să-i împace. L-a sunat și l-a invitat la un ceai, apoi l-a luat pe departe:
-Când iubești pe cineva, ești atent la nevoile lui fără să-l jignești.
- Spune-mi deschis, frate, ce vrei! Sunt destul de cătrănit. Efsun se agață de mine, iar eu mă topesc după Bahar. De ce nu putem să fim cu cei pe care-i iubim?
-Simplu, fiindcă ai lăsat-o pe aleasa inimii tale cu un telefon cu butoane, deși „Allview lansează smartphone-ul P5 PRO, cel mai accesibil terminal 4G”.
-Am crezut că Bahar este mulțumită cu ceea ce are, a spus Ateș cu ochii în lacrimi.
Nu dorea să fie vânat pentru banii săi. Efsun era o oportunistă al cărei scop suprem era acela de a parveni.
- Ai supărat-o pe Bahar, iar ea și-a aruncat telefonul în apă, de aceea nu-ți răspunde, ce nu înțelegi? Îți ofer 1001 de motive să-i cumperi un Smartphone P5 PRO!
Este compatibil cu toate rețelele operatorilor locali de telefonie, nu costă mult și este dotat cu două camere panoramice care surprind imagini panoramice. Va reda în culori calde fotografiile voastre. Cele vechi s-au dus împreună cu telefonul. Chiar nu vrei să aprinzi lumini în ochii care te iubesc?
Mama lu Efsun venea de la piață mergând crăcănat și aruncând șacoșele pline în mâinile și picioarele trecătorilor, când i-a văzut pe terasă. S-a apropiat hotărâtă să tragă cu urechea, fiindcă și-ar fi dat viața să i-l bage în pat pe Ateș lui Efsun!
-Uite, frate filmulețul cu telefonul deștept pe care zic să i-l cumperi iubitei tale, spuse Marius Călugăru, alias Blogatu!
Baba, mama fetei leneșe și rele, se îndepărtă și imediat își sună fiica favorită:
-Boieroaica mamii, Ateș pune la cale o mârșăvie, dar tu poți să i-o întorci înzecit. Îi va da lui Bahar un telefon din acela de dai cu degetul peste ecran și vorbești. Mie personal mi se pare ciudat. Nu am mai auzit de așa ceva, dar am notat adresa de unde-l poți vedea și cumpăra, prințesa mamii! Te duci repede îți iei singură unul, apoi i-l arăți soră-tii și spui că este cadoul pe care ți l-a făcut Ateș. Când îl va primi pe al ei, va crede că băiatul cumpără cadouri în dublu exemplar: ție fiindcă te iubești, ei ca să o amăgească!
Blogatu reușise să țeasă intrigi fără să vrea. Scopul său fusese nobil, să informeze oamenii, să-i facă mai buni, să le alunge tristețea. Și cum știa tot ce mișcă în mediul virtual, păstră dovada că Efsun și-a cumpărat singură telefonul și i-o duse dinainte lui Bahar...
Este de prisos să vă mai spun că, după ce a descâlcit toate intrigile, a fost nașul de cununie al lui Ateș și Bahar!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu