Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

sâmbătă, 5 martie 2016

Mi-e casa colț de rai


Renovările sunt gata, dar casa noastră pare un paradis gol: fără perdele și covoare, fără mobilier, doar pereții sunt proaspăt zugrăviți. Totul este imaculat și gol ca un pahar de cristal ce-și așteaptă băutura bună să o pună în valoare...
 Amețim din cauza substanțelor și ne dor ochii. Grădina din fața apartamentului ne bucură privirile. Florile de primăvară scutură clopoțeii colorați și parfumați în văzduh, un cais înflorit bagă capul pe geam să stea la taifas cu mine:
-Curat, dar gol și urât! Să nu te superi pe mine!
-Știu. Ne chinuim de două luni să ne transformăm cuibușorul acesta în colț de rai, îi spun. Nici bani nu mai avem ca la început. Uite, avem nevoie de perdele. Voi cumpăra materialele, apoi va trebui să le duc la tăiat și la tivit...Alți bani, altă așteptare!
-La Diego ai încercat, îmi vinde un pont caisul.
De fapt mi-l oferă gratis că tot a auzit de problemele cu care ne confruntăm.
-Dau bani împrumut cei de la Diego? Suntem împrumutați pentru două vieți și jumătate, îi șoptesc să nu audă vecinii.
-Nu. Au produse ieftine și bune și multe servicii complementare! Perdelele sunt confecționate din materiale moderne, cromatica inedită și asigură o eleganță luxuriantă a camerelor.
În plus, citește: ai croire, tivire și călcare gratuită!
-Ce bine că te-am găsit aici! Ești o comoară lângă casa omului îi spun, prinzându-l de degetele parfumate!
Iau laptopul la geam și să alegem împreună! Doamne, ce au oamenii aceștia aici:„ covoare, perdele, draperii, tapet, mochetă, covoare moderne, covoare copii, covor pvc, traversă, galerii perdele, fețe de masă, covoare moderne, covoare baie, covoare clasice, mochetă cu model, mochetă copii, preș, parchet, parchet laminat, pardoseală rezistentă la apă”!
-Ți-am zis eu! Am aflat de la vecinii care s-au mutat anul trecut. Eram înflorit și mi-am băgat capul pe gem. Ea tasta cu viteză uimitoare Diego, apoi magazinul s-a deschis pe ecran și a început să plaseze comenzile. Să știi că nici nu s-a deplasat la magazin, ci produsele au venit acasă.
-Ce zici de perdeaua acesta verde crud? Nu-i așa că parcă aduc iarba și pădurile la geamul meu, la ceas de primăvară?
-Dar pe mine mă lași să trag cu ochiul în casa voastră din când în când fiindcă suntem prieteni, nu?
-Pentru că m-ai ajutat, vei fi oaspetele nostru permanent, dragul meu! Comand patru perdele. Una costă 69,99 Lei. Calculează tu cât am de plată! Ești bun la matematică, măi caisule?
-Nu mă lua pe mine cu matematica! Sunt atent la detalii și asta face toți banii. În colțul acela nu ai citit. Te poți înscrie în club, poți aplica pentru un card de fidelitate și ai 50% reducere! Ah, femeile acestea! Nu au răbdare să afle întreaga surpriză!
Mi-e casa colț de rai cu cardul de fidelitate Diego și cu un cais parfumat, prietenos și băgăcios pe care-l am la fereastra apartamentului...
Articol scris pentru Spring SuperBlog 2016.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu