Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

sâmbătă, 23 aprilie 2016

Oameni mult mai liberi ca alții!!!


Spun unii că libertatea nu are grad de comparație, dar privind în jur, realizăm că există anumiți oameni mult mai liberi decât alții. Ce face diferența? Banii? Statutul social? Autoritatea fizică sau morală? NU!
Diferența o face libertatea interioară a fiecăruia dintre noi, modul în care ne raportăm la societate, la circumstanțe, la tradiții și norme.
Cum poți fi un om liber când te lași condus doar de principiile:„Așa se face!” și „Așa nu se face!”? Nimeni nu îți cere să fii mereu un „Gică contra” (cacofonie expresivă care plasticizează comportamentul contestatarului en titre), dar nu este demn să fii marioneta care se sacrifică de dragul armoniei sociale.
Libertatea interioară ne determină să găsim echilibrul, mulțumirea personală, călăuzindu-ne spre clipele de fericire ale vieții. Un om care trăiește sub teroarea că încalcă reguli și în curând va fi lovit puternic pentru asta, nu poate fi fericit. Oricum plătim orice decizie greșită și achităm dobânzi extreme pentru secundele irosite ale vieții...
Oricâți bani ar avea, omul care devine sclavul lor nu este liber! Oricât ar conduce și ar comanda pe alții, omul dependent de putere, nu este liber.
Oamenii mai simpli sunt mai liberi decât cei complicați, oamenii mai săraci sunt mai liberi decât cei bogați, dacă au spiritul liber.
Mintea noastră ne deschide porțile succesului și ne condamnă la eșec, ne dăruiește perechi de aripi sau ne aruncă după gratii de oțel...
Deși formula libertății este unică, există oameni mult mai liberi decât alții. Cei care știu să-și păstreze libertatea spiritului cuceresc lumea!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu