Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

sâmbătă, 16 aprilie 2016

Puterea ca o tumoare malignă


Întotdeauna am admirat luptătorul care a avut pe dușmanul său în bătaia puștii sau în tăișul sabiei și l-a lăsat să plece liber, fără să-i atingă un fir de păr...
Să folosești puterea în slujba vieții, să grațiezi în loc să condamni la moarte înseamnă să accepți că ești alimentat de la o forță superioară și că puterea personală  poate să se termine în orice moment!
Din păcate pentru anumiți oameni puterea se dezvoltă în creier ca o tumoare malignă. Ea întunecă gândirea, afectează vederea, anulează rațiunea și elimină orice sentiment de compasiune sau empatie față de semenii ce depind de ei.
Mecanismele puterii sunt foarte subtile. Cei bolnavi de această maladie incurabilă consideră că au drept de viață și de moarte asupra adevărului, dar acesta permite deformarea de suprafață, însă în subconștient atât cel nedreptățit, cât și nedreptățitorul știu cum stau lucrurile. Puterea-i smintește pe oamenii avizi după ea!
Ea acționează asemenea unui drog și pretinde un consum din ce în ce mai sporit alimentând tot ceea ce este rău în cel ce-i cade-n mreje. Să nu credeți că de vină este doar cel care pretinde ascultare și osanale!
Culpa este colectivă. După transferul mai mult sau mai puțin consimțit al puterii, deținătorului ei i se aduc laude nemeritate. El este glorificat din viață și începe să creadă că merită să conducă veșnic și chiar este cel mai bun pentru a îndeplini acest rol!!!
Tinerețea, bogăția, influența sunt trecătoare, de aceea nu se cade să ne lăsăm orbiți de ceea ce ne oferă ascendent asupra celor din jur. Ceasurile de glorie apun iute, fericirea este iluzorie, puterea ne poate fi oricând retrasă, de aceea să o folosim constructiv dacă și când ne este dată.
 Căci dacă privim modelul ceresc vom observa că puterea nu este avantaj, ci responsabilitate!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu