Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

miercuri, 25 mai 2016

Semne de detectare a ipocriziei


Se-ntâmplă adesea să credem oamenii din jurul nostru, să-i considerăm cei mai buni, iar ei ne cumpără și ne vând cu nonșalanță. Ipocrizia prosperă fiindcă este promovată la nivel social, ea purtând nume diferite, de la păstrarea aparențelor, la diplomație.
Ți s-a întâmplat ceva grav? Mâini protectoare poposesc pe umărul tău și îți zgândăresc rana prin întrebări incomode și sfaturi, apoi veștile circulă ca-n jocul „telefonul fără fir” de la un capăt la altul. Evident că informația se deformează, vindecarea sufletească fiind mult prelungită...
Ipocriții au vorbele la ei în tot timpul, cochetează cu complimentările însoțite de un zâmbet perfid, dar un ochi format distinge efortul supraomenesc din spatele măștii. Ipocritul te laudă, în timp ce se laudă pe sine, fără să-ți dai seama. Discuția este condusă cu abilitate spre sine, fiindcă ipocrizia nu este gratuită niciodată!
„Diplomatul” se adaptează social cu abilitate, cunoaște nevoile spirituale ale interlocutorului și le potrivește pe aceeași lungime de undă, iar când întâlnește un om cu adăvărat valoros încearcă să-l desființeze ca acesta să nu îndrăznească să iasă la lumină!!!
Nu ne putem izola de ipocrizie, după cum nu putem izola răul din univers, dar pentru binele nostru este bine să o recunoaștem și să nu ne lăsăm păcăliți de ea!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu