Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

marți, 24 mai 2016

Un om este o istorie...


Fiecare om este o istorie: istoria sa, personală, a neamului său și a semenilor care i-au influențat destinul.
De la naștere purtăm bătălii mai mici sau mai mari, semnificative sau lipsite de importanță, unele de-a dreptul absurde, până ajungem luptători de elită și atunci ne selectăm cu atenție luptele!
În istoricul fiecăruia dintre noi se află detalii rușinoase, înfrângeri dureroase și victorii categorice sau discutabile.
Suntem o istorie vie și pentru generațiile care vin. Acestea se pot inspira din experiența noastră de viață sau ne pot trece la categoria „așa nu”.
Istoria are capacitatea să îmbine cele trei fațete ale timpului: trecut, prezent și viitor și să împletească realul cu fabulosul. Aura de legendă cuprinde uneori și faptele banale ale unui om, depinde de cei care le prezintă. Vânătorul întotdeauna lungește coada vulpii și coarnele cerbului, în timp ce pescarul își înmulțește peștii atribuindu-le greutatea balenei pentru a impresiona pe cei ușor impresionabili.
Mii de istorii trăim alături pe pământ, iar împreună alcătuim istoria universală. Istoria nu idealizează, tocmai de aceea se cuvine să fie iubită. Ea prezintă fapte bune și acte condamnabile ca oamenii să învețe, să selecteze și să nu repete regretabilul!
Suntem o istorie și haideți să nu mai condamnăm istoriile altora, ci să dăm un curs constructiv propriei existențe!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu