Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

sâmbătă, 28 mai 2016

Urmașul lui Ilie Năstase

În spatele fiecărui copil greu educabil stă un caz. Băiatul cu ochi negri și buzele roz-sidefate nu accepta să piardă din răsfăț. Nepot și copil unic avea un chip angelic și știa să se lipească de inimile tuturor ca marca de scrisoare. La „Nu te supăra frate” trișa, la șah răsturna tabla cu piese cu tot când nu putea să câștige, iar la război scotea mereu asul să ia toate cărțile adversarului.
-Să canalizăm contructiv ambiția asta, spuse tatăl, în timp ce toți ceilalți erau sceptici. Împreună vom face din el urmașul lui Ilie Năstase.
-Cel puțin bine că nu vrei să-l faci fotbalist sau manelist, spuse cu ironie soacra!!!
Poama acră îi blama mereu că-i dăduseră copilului o educație greșită, iar când acesta nu a mai vrut să se ducă la grădiniță, i-a sfătuit ironic:„Îi cumpărați un cârd de oi și de capre și-l faceți om de afaceri. În loc de semnătură...o parafă acolo, dacă nu va învăța să-și scrie numele.”
Ginerele, băiat bun, aflase de Premiertennis.ro. Clubul de tenis promovează talentul și performanța, oferă programul „Tenis după școală”, deci poate șlefui ambiția micuțului, de aceea se ascunse de soacră și stabili cu soția să-l dea la tenis.
-Să-i cumpărăm tot ceea ce are nevoie, când va ajunge campion mondial să nu apară în presă că s-a antrenat cu lucruri împrumutate sau închiriate!
Au căutat un magazin tenis de câmp. După ce l-au găsit au privit cu atenție produsele: mingi, genți, accesorii, rachete, articole cluburi. Mai întâi a fost aleasă racheta de tenis. Au stabilit să nu ia una foarte scumpă, să nu se prăpădească atâția bani, dacă prințișorul enervat o va arunca pe teren nemulțumit de opinia antrenorului.
360,01 lei era un preț rezonabil, iar racheta corespundea vârstei fițelor micuțului, prin urmare era cea potrivită. Investiția în viitorul campion a fost substanțială fiindcă au urmat: îmbrăcămintea și încălțămintea, gențile și crosele...
Soacra a văzut istoricul căutărilor pe internet și a comentat:
-A, magazin de tenis de câmp ne trebuie! Vindeți sau cumpărați tenis de câmp, mă rog frumos? Împrumutați-vă, dar să nu credeți că veți atenta la pensia mea când veți ajunge la sapă de lemn!!!
Abia când prințișorul a câștigat primele campionate naționale și primele medalii, soacra a înțeles că nepotul ei călca pe urmele lui Ilie Năstase și se risipise turma de oi și de capre, ca și posibilitatea de a fi om de afaceri cu parafă în loc de semnătură!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu