Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

joi, 25 august 2016

„Pedepsele” nemeritate ale oamenilor

(Sursa fotografiei aici)
Oamenilor le aplică viața multiple pedepse nemeritate. Unele sunt atât de aspre, încât ne îngrozim, dar trebuie să trecem cu bine peste ele fiindcă așa ne este dat.
Iată care sunt cele mai sfâșietoare nenorociri care ne pot atinge:
1) Să știm că o persoană dragă și apropiată suferă de o boală incurabilă și că nu putem face  nimic pentru salvarea ei. Să ne macine așteptarea unei minuni și să ne luăm rămas bun de la aceasta în mod subtil și lipsit de pesimismul care să o copleșească în ultima clipă.
2) Să ne vedem copilul, părintele, fratele murind sub ochii noștri, în timp ce ne-am salvat sau am fost salvați și să nu putem fece nimic pentru el. Secvențele acelea în care ei s-au înecat sub ochii noștri, au pierit înghițiți de dărâmături sau într-un accident nu se vor șterge din memorie niciodată ca și sentimentul de vinovăție. Până și supraviețuirea personală ni s-ar părea nedreaptă.
3) Să ne acceptăm statulul de „marginalizați” după o viață de eforturi și de muncă, să privim îngroziți cum, după ce am fost nave performante de cursă lungă, devenim încet încet epave...
4) Să pierdem capacitatea de autoservire și să depindem de mila celorlalți.
Dacă nu ni s-au întâmplat aceste lucruri, suntem niște oameni fericiți și ingrați că nu recunoaștem!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu