Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

joi, 11 august 2016

Virtutea răbdării



 (Sursa fotografiei este aici)


Răbdarea este una dintre virtuțiile principale ale succesului. Evident nu vorbim de încrucișarea mâinilor în așteptarea fructelor mălăiețe care să cadă direct în gura deschisă a pofticiosului. Răbdarea înseamnă determinarea de a aștepta ca perele să fie coapte, apoi hotărârea de a scutura pomul sau de a utiliza scara care să ne conducă la obținerea fructului dorit.

Și când suntem nedreptățiți ardem de nerăbdarea de a ne proclama adevărul, de a-i determina pe cei din jur să admită că au greșit față de noi. Aflați sub impresia grabei, a nerăbdării precipitate, acționăm greșit, chiar dacă avem dreptate, devenim astfel antipatici.
Să ne luăm tot timpul din lume pentru savurarea succesului, pentru reabilitarea de la sine a adevărului.
Uneori este nevoie de mult timp ca oamenii care au greșit față de noi să regrete și să încerce să repare trecutul. O etichetă nedreaptă aplicată de cei din jur cade în timp, dacă avem răbdare și dacă acționăm în așa fel încât ea să se desprindă de la sine.
Răbdarea nu este sinonimă cu pasivitatea, ci cu determinarea de a aștepta activ oricât de mult timp pentru a ajunge la rezultatul dorit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu