Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

sâmbătă, 19 noiembrie 2016

Retrăiesc atrocitățile timpului cu STALINSKAYA Vodka

Întoarcerea în timp cu STALINSKAYA Vodka

O înghițitură de vodkă și simt că-mi ia gâtul foc. Gerul siberian nu mă poate ucide fiindcă băutura oamenilor puternici a aprins în mine focul supraviețuirii. Ca să trăiesc aleg viața de fugar! Eu, cea care am fost slujită, voi sluji...
Sunt fiică de țar, fără imperiu, copilul care și-a pierdut părinții și frații, omul care de pe treapta cea mai de sus a piramidei sociale cade cu capul în țărână. I-am văzut pe toți ai mei executați fără milă și mi-am încleștat mâinile în carnea lor caldă încă să nu urlu. M-au acoperit cu sângele lor cald și mi-a fost bine, până când a început să se închege pe mine.
 Căzuseră toți peste mine, iar călăii au crezut că gloanțele m-au străpuns și ne-au aruncat unii peste alții în căruțe scoțându-ne pe furiș din palat. Mi-am dat seama că trebuie să fug să-mi salvez viața. Noroc că am ascultat-o pe bunica și mi-am cusut în căptușeala hainelor cuțit, bijuterii și o sticlă de vodkă înainte de arestul de la palat!
Soldații beți bat caii să scape de cadavrele imperiale, iar eu mă rostogolesc în zăpadă să supraviețuiesc. Ajung la grajd și scot sania căptușită cu blană naturală la care sunt înhămați cei mai buni cai din lume. Vizitiul e mort. Ochii sunt ca două cepe degerate bulbucați și scoși din orbite. Slujitor credincios, a murit cu biciul cu codirișcă de argint în mână. I-l smulg din palmele înghețate și mân în noapte.
Străbat ținuturi pustii, neprimitoare să nu mă captureze și să-și dea seama cine sunt.  Doamne, Iakutk este încremenit sub ger. Sunt -50 de grade și simt că genunchii se vor sparge dacă voi încerca să-i dezmorțesc.
Traversez râul Lena pe pod de gheață, iar departe aud lupii urlând. Simt prada vie și se-apropie.
Nu trebuie să cad din sanie sau să pierd caii în atacul sângeros! Bag mâna în ascunzătoare și scot pușca. Este încărcată. Trag în văzduh și urlu pe mai multe voci de parcă am fi 10 oameni, nu un sărman fugar.
Mai trag un gât de vodkă și frica dispare complet. Mă simt în stare să strâng 20 de lupi de gât să trăiesc și să-mi salvez calul! Zic calul, fiindcă unul s-a prăbușit fulgerat de ger și de efort.

De la strălucire, la sărăcie lucie

Am scăpat, am scăpat cu viață! Am pus și lupii pe fugă. Mi-am dat seama că trebuie să trăiesc demn de dragul nobilei male familii. Acesta este îndatorirea mea sacră, să mă întorc într-o zi, să le caut mormintele și să le îngrijesc, să le reabilitez memoria.
A fost minunată seara în care am găsit un grajd  părăsit din cărămidă masivă în întinderea pustie, la timp. Au urlat în zadar lupii zece zile că nu au putut pătrunde în cazemata supraviețuirii, iar eu am binecuvântat gospodarul care a lăsat fân, sfeclă și cartofi într-un colț.
Am luat viața de la zero. Seara călătoresc în oraș să dansez în local, pentru alcoolici (se zvîrcolesc în mormânt țarul și țarina de ciudă!), dar în curând voi avea casa mea, ce să pun pe masă și nutreț pentru calul care mi-a salvat viața...



Despărțire la un pahar de vodkă STALINSKAYA

Mă privește cu ură. M-a chemat în oraș să mă anunțe că ne despărțim, iar eu știu adevărul. Abia așteaptă să-mi dea lovitura de grație și să mă vadă murind de durere. Crede că am să-i cer împăcarea în genunchi.
-Sunt țarina propriei mele supraviețuirii, îi spun, în timp ce sorb puterea din pahar: „Preparată conform unei rețete tradiționale rusești, STALINSKAYA Vodka este recunoscută pentru tăria gustului, pentru rigoarea selecției materiilor prime și îmbunătățirea constantă a procesului de producție și a tehnologiei folosite. Încă de la lansare, sub sloganul „Pentru cei puternici”, STALINSKAYA este alături de cei care care au curajul să riște pentru a transforma orice încercare într-o victorie, de cei al căror succes este alimentat de tăria de caracter”. Marca aniversează anul acesta 20 de ani pe piața din România.”
-Ai înnebunit sau te-ai îmbătat înainte de a-ți da papucii, draga mea?
Încep să râd. Tocmai m-am întors în prezent din vremurile crâncene și am ieșit învingătoare. Dacă nu au reușit să mă împuște trădătorii, nici să mă devoreze lupii de vie, ce poate să-mi facă bărbatul care nu m-a meritat?
-Nu ești primul vizitiu pe care-l pierd, îi spun calmă! Pentru mine toate timpurile: trecut, prezent și viitor stau sub aura victoriei.
Nu se aștepta să primesc așa de calm lovitura. Mă ridic să plec, iar el mă prinde de mână.
-Am glumit, țarina mea.
Sigur așteaptă să mă surpindă când îmi va fi lumea mai dragă, dar complotul descoperit nu poate fi iertat. Nu voi relua greșeala care l-a costat viața pe țar!
Plec pe drumul meu și am drum lung de făcut până la piscurile care nu au fost cucerite de alții. Voi călători pe cont propriu, cu inima deschisă și voi înfige steagul victoriei decisive în vârful idealului.
Toate hotărârile mele mărețe se datorează provocării „Pentru cei puternici”, lansată de STALINSKAYA la aniversarea celor 20 de ani pe piața românească!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu