Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

luni, 14 noiembrie 2016

Transportul peste 100 de ani


Suntem în 2116, era Uber. Compania deține monopolul teleportării sau deplasării cu viteza luminii pe Pământ. Ne-am învățat să călătorim împreună, să ne delectăm cu felia de timp unsă cu viață ușoară și bucurie, să stăm la o ceașcă de empatie pentru că aplicația car-sharing a eradicat multe rele de pe planeta noastră.
Călătorii nervoși din secolul trecut au dispărut pentru că nu mai așteaptă mijlocul de trasport în comun care întârzie nepermis de mult sub soarele ucigător sau pe gerul care-ți îngheață sângele-n vene.
Ventilația micronavetelor te face să respiri aer curat de munte pe timpul călătoriei. Nimeni, dar absolut nimeni nu mai este obligat să stea în picioare în autobuze, nimeni nu mai buzunărește pe naiv și neatent în timpul călătoriei profitând de aglomerație.
Termenul de „șuți” s-a șters din dicționarele de argou, accidente nu mai au loc din secolul trecut, securitatea pasagerilor fiind de 1000%, problema locurilor de parcare s-a rezolvat, fiindcă sunt suficiente locuri suspendate unde să-ți lași în siguranța nava minusculă sau capsula individuală de transport.
Înjurăturile din trafic au fost înlocuite de salutul celor care călătoresc: „Uber!” „Uber!”
Cuvântul se traduce prin: „Călătorul nostru, stăpânul nostru.” Asta nu înseamnă că pasagerului i se permite orice. Compania a impus reguli de conviețuire în micronave:
-Cei care au consumat alcool, sunt nervoși sau nepoliticoși nu au acces în mijloacele de transport moderne
-Discuțiile contradictorii, muzica ascultată tare, conversațiile telefonice iritante sunt interzise.
Când  și unde a început totul?  În luna noiembrie, 2016, în România, în orașele București și Cluj-Napoca.
Îmi amintesc și acum programul prin care deținătorii de autoturisme câștigau bani în orașele amintite, iar plata curselor se făcea online. Totul a fost o adevărată nebunie, mai ales că persoana care aducea 100 de prieteni în aplicație câștiga un iphone7 și curse gratuite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu