Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

luni, 9 ianuarie 2017

Alternativă la căratul soarelui cu banița în casă

Se sune că tehnologia călătorea prin lume să corecteze ignoranța și lipsa de chibzuință...Și cum mergea ea așa, văzu un om care se chinuia din răsputeri să care soarele cu banița în casă să aibă lumină și căldură.
-Ah, sărmanul om nu realizează că irosește bruma de căldură din locuință tot deschizând ușa și alergând afară! Nu se poate, trebuie să fac ceva pentru el, dar înainte voi călători în lume să văd dacă se poate și mai rău decât atât!
Merse ea ce merse și dădu de oameni care tăiau pădurile, apoi le mărunțeau transformându-le în lemne cu care alimentau sobele flămânde.
-Doamne, să distrugi aurul negru, când există panouri radiante cu infraroșu? Câte frunze verzi și cât oxigen ard oamenii! Le voi dărui multă chibzuință să-și încălzească eficient și fără sacrificii casele!
În zona de câmpie, oamenii aveau ochii roșii din cauza fumului fiincă făceau focul cu coceni sau peleți din bălegar și paie. Iernile țineau din ce în ce mai mult, iar banii oamenilor erau arși, căci nu se putea trăi fără căldură.
Atunci tehnologia se hotărî să-și mediatizeze descoperirea.
-Fie casa și din carton și tot se văd antenele sofisticate! Un televizor există, prin urmare se pot informa despre beneficiile panourilor radiante cu infraroșu. În curând voi reuși să ușurezi viețile tuturor, gândea optimist tehnologia.
Dar oamenii ascultau și nu credeau repetând clișeul învățat de ei demult: „Ați mințit poporul cu televizorul!”
-Cum este posibil să oferi atât bine oamenilor, să le duci soarele în casă, iar ei să fie circumspecți și să-și taie pe ras pădurile și să mențină cu trudă focurile în nopțile geroase de iarnă?
Apoi și-a lăsat datele de contact în mediul virtual:
Telefon: 0727847616; 0758872506;
Email: office@panouri-radiante-infrarosii.ro
Comenzile erau sporadice. Era ca și cum Prometeu dăruise omenitrii focul, iar ea continua să mănânce carne crudă!
-Nu-i nimic, dacă nu vin oamenii să-și ia soarele în casă, le voi duce eu, a spus hotărâtă tehnologia!
Așa a pornit prin țară și oamenilor deschiși la nou le-a montat panouri radiante cu infraroșu pe tavan sau pereți.
Obiectele din jur se-ncălzeau dintr-o dată și deveneau asemenea aripilor de cloșcă pentru pui. Căldura emena din pat, șifonier, birou și tablouri. Sobele deveniseră inutile, iar în locul lor au apărut fotolii.
Centralele au încetat să explodeze și să facă victime, fiindcă s-au transformat în cabinete de lucru sau în locuri de joacă și de petrecerea timpului liber. Adio emenații de dioxid de carbon și incendii!
De-atunci a început dominația panourilor radiante cu infraroșu, pădurile au devenit din ce în ce mai mândre, în timp ce oamenii nu s-au mai temut de durata iernii...Costurile legate de încălzirea locuinței s-au diminuat considerabil, confortul se obține astăzi cu minin efort: este suficient să apeși pe un buton și să pui în funcțiune panourile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu