Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

luni, 16 ianuarie 2017

Inteligența malefică ruinează

Inteligența este unul dintre darurile primite la naștere și care se poate șlefui până către perfecțiune, dacă este pusă în valoare în mod constructiv.
Cu ajutorul ei ne facem viața mai plăcută, găsim soluții de ușurare a muncii semenilor, avem revelația modului în care trebuie să acționăm pentru a-i scăpa pe cei aflați în pericol, aducem pacea acolo unde este mare nevoie de ea, împiedicăm nenorociri iminente. Inteligența constructivă este inspirată și ajutată de Dumnezeu.
Eminescu spunea că: „Între caracter şi inteligenţă n-ar trebui să existe alegere...”
Orice om posedă un gram de inteligență, dar omul deplin combină inteligența cu caracterul, cu acele roade spirituale dulci: bunătatea, mila, empatia, generozitatea, modestia, hărnicia... 
Inteligența malefică, agresivă, ruinează atât pe posesorul ei, cât și pe cei din jur. Inteligența pusă în slujba răului se caracterizează printr-o creativitate ieșită din comun, astfel că nuanțele ei sunt nenumărate: intrigi, comploturi, înșelăciuni, manipulare, dezbinarea familiilor și distrugerea prieteniilor vechi.
Este preferabil un om de caracter, cu un nivel scăzut de inteligență unuia sclipitor, dar care-și folosește desteptăciunea pentru a se autodistruge și a-i distruge pe ceilalți.
Inteligența malefică luptă din răsputeri pentru înfăptuirea gândurilor otrăvite care încolțesc în minte.
Posesorul inteligenței malefice nu este pierdut definitiv, ci se poate salva cu multă voință și cu apriga luptă dusă cu el însuși.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu