Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

duminică, 1 ianuarie 2017

Unitatea Protejată DDD combate: discriminarea, dispreţul şi depresia

Dureroasa discriminare

Marginalizarea se extinde dureros de la coarda sensibilă a sufletului la extremităţile acestuia ocupând progresiv întreaga existenţă a semenului nedreptăţit de ea. Există numeroase criterii de discriminare umană, dar cele care produc efectele cele mai devastatoare sunt anihilate de Unitatea Protejată.


1) Discriminarea persoanelor cu dizabilităţi.
Fiecare dizabilitate aduce cu sine povara unei poveşti tragice de viaţă. Fie că handicapul a fost oferit de ursitoarea cea rea de la naştere ca un stigmat social, fie ca a intervenit în urma unui accident sau pe parcursul vieţii, el a curmat bucuria unei vieţi normale şi împlinite.
Nu este vorba de hipersensibilitate, ci oamenii aceştia bătuţi de soartă se simt respinşi, aud replici depreciative nedrepte, deşi cei care le rostesc ar putea fi atinşi ei înşişi de lancea nedrept de ascuţită a handicapului. Cine nu şi-ar dori să fie om întreg, să nu depindă de nimeni şi să-şi câştige singur existenţa?
Cunosc o firmă de deratizare care alături de dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare anulează discriminarea, dispreţul şi previne instalarea depresiei.
Unitatea Protejată oferă şanse egale la integrarea în societate, de aceea toate firmele care se simt vinovate că nu angajează persoane cu dizabilităţi, fiind tributare prejudecăţilor ar fi omeneşte să facă un contract avantajos cu aceşti oameni empatici fiindcă au obligaţii prevăzute de lege legate de persoanele cu handicap.
2) La ăla în casă miroase urât, are ploşniţe, gândaci de bucătărie şi şoareci sau  dispreţul lipsei de acţiune...
Iată o altă problemă care ştirbeşte reputaţia unui om: prezenţa musafirilor nepoftiţi purtători de microbi şi simbol al curăţeniei îndoielnice la reşedinţa de domiciliu.
În zadar încerci să explici că gândacii de bucătărie au venit de la vecinii de deasupra care nu-şi duc gunoiul şi au resturi de mâncare în toată casa, ruşinea neagră, lucioasă, urât mirositoare a fost văzută în toată splendoarea la tine acasă! Culmea penibilului este ca musafirul să plece de la tine cu şoricelul în buzunar, iar când aerul condiţionat este pornit să te compătimească pentru vânturile pestilenţiale pe care le trage câinele tău! Nu poţi să nu roşeşti când dornic să arăţi vizitatorilor noul pat matrimonial de piele, dotat cu saltea ce are garanţie 15 ani, reprezintă locul de răsfăţ al ploşniţelor, care sunt şi ele amatoare de lux...
Oricât s-ar vehicula ideea că păduchele adoră curăţenia, nimeni nu şi-l doreşte în păr!
3) De la dispreţ, la depresie un mic pas
De la dispreţul ostentativ generat de aceste cauze importante, la depresie nu este decât un pas. Sătulă să bată la uşi ferecate cu lacătul nepăsării, persoana cu dizabilităţi ajunge să creadă că nu este bună de nimic şi că viaţa reprezintă un blestem. Omul cu casa invadată de paraziţi este arătat cu degetul pretutindeni, nimeni nu-i calcă pragul, iar cei chemaţi să deratizeze, dezinfecteze, dezinsectizeze, după ce că i-au omorât animalele de companie prin otrava aruncată neglijent peste tot şi au umplut casa de mirosul şoarecilor morţi, au vorbit la moară şi la târg de mizeria din locuinţa celui care i-a chemat.
DACĂ OAMENI AR AFLA LA TIMP DE BENEFICIILE UNITĂŢII PROTEJATE DDD PROBLEMELE LOR DE ACEASTĂ NATURĂ AR DISPĂREA INSTANT!

Armele prin care unitatea protejată combate invadarea locuinţelor noastre, dar şi discriminarea, dispreţul şi depresia.

1) Empatia. Tot ceea ce întreprind profesioniştii de la Unitatea Protejată este animat de empatie.
Aici, persoanele cu  handicap sunt angajate fără obiecţii şi restricţii şi tratate în mod egal.
Beneficiarii serviciilor de deratizare, dezinsecţie sau dezinfecţie nu sunt puşi în situaţii jenante, pot conta pe profesionalismul angajaţilor, pe discreţia lor şi pe responsabilitatea faţă de mediu pe care aceştia o manifestă, fiind răsfăţaţi de asemenea cu doză maximă de empatie.
2) Aparatura şi tehnicile utilizate sunt de ultimă generaţie. Adio otrăvuri periculoase pentru cei ai casei sau mirosuri de cadavre după intervenţie, fiindcă se folosesc staţiile de captare pe bază de adezivi alimentari sau hormonali.
3) Disponibilitate imediată a echipelor de intervenţie. Echipele de intervenţie au program non-stop, aşa că pot veni în caz de urgenţă la orice oră din zi şi din noapte.
4) Preţuri accesibile raportate la calitatea lucrărilor.
Într-o garsonieră din Bucureşti, pentru distrugerea gândacilor de bucătărie se percepe un tarif de 180 de lei, iar pentru vilă, proprietarul achită 240 de lei să scape de gândaci şi aceeaşi sumă pentru a evacua ploşniţele de pat.  Unităţile de aer condiţionat sunt dezinfectate  de viruşi şi ciuperci care pot  fi letale cu numai 40 de lei. În timp ce deratizarea garsonierei costă 180 lei, a vilei 248 de lei, iar  când situaţia impune se recurge şi la deratizarea exterioară.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu