Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

marți, 14 februarie 2017

Expert în simbioza: fericirea celor dragi-fericirea mea

Fericirea solidarității

 Recent s-a descoperit că fericirea socială durează mai mult și oferă infinit mai multă plăcere, decât fericirea individuală. Un grup de cercetători în fericitologie ai Universității Fericirea în Familiile din România au investigat un lot de subiecți diferiți aflați sub terapia zâmbetelor și s-a constatat că starea de bine este contagioasă când îi cuprinde pe cei dragi. Fericirea deplină a sufletului se hrănește energetic cu surâșul celor iubiți. Încruntarea dispare instant când chipul celui apropiat se luminează, stările depresive sunt complet eradicate, îngrijorările care erodează interiorul sunt înlocuite de preocuparea de a-i face surprize iubitului, părinților, sorei, nepotului...
Descoperirea epocală constă în faptul că fericirea familiei nu o exclude pe cea individuală, ci acestea pot trăi în simbioză, iar pacea existențială își întinde garantat aripile protectoare peste toți acei care utilizează această strategie.

Interviu cu un expert în simbioza fericirii

Reporterul: Care este citatul favorit care definește cel mai bine cursa oamenilor spre fericire?
Expertul în simbioza fericirii (adică eu): „Oamenii se împart în două categorii: unii caută și nu găsesc, alții găsesc și nu sunt multumiți.” Citatul lui Eminescu definește cel mai bine fericirea egoistă. În mod ciudat, o ții în mână, îi mângâi delicat aripile , apoi o lași să zboare sau îi frângi gâtul și o arunci, apoi declari că nu ai întâlnit-o niciodată.
Reporterul: Dar dumneavoastră ați găsit fericirea, nu este așa? Mi s-ar părea absurd să aveți expertiză în domeniu și să nu o fi experimentat!!!
Expertul în simbioza fericirii (adică eu): Am întâlnit-o cu adevărat când nu am căutat-o exclusiv pentru mine, ci pentru cei din jur. Am devenit un fel de furnizor ambulant de fericire și tot turnând cupă după cupă oamenilor, m-am trezit îmbătată de bucuria lor! Drumurile la magazinul de jucării și ceasurile întregi de târguială, de nehotărâre, până la întoarcerea acasă a unui copil fericit și a unui adult furnizor de mulțumire maximă reprezintă o terapie fără egal. Mânuța lui caldă pierzându-se în palma ta, surâsul lui angelic, pupicul de pe obraz că i-ai satisfăcut dorințele rămân încrustate pentru totdeauna în fildeșul memoriei!
Găsești fericirea când te întorci acasă cu prăjitura preferată a iubitului, cu dulciuri pentru părinții-copii, cu hrană pentru necuvântătoarele care te iubesc în tăcere fiindcă nu-și pot exprima dragostea pe limba ta!
Să luneci ușor pe derdelușul purtării de grijă a celor dragi, să conduci cu precizie sania spre pârtia fericirii!
La cafeaua de dimineață să le servești cuvinte dulci de apreciere, dovezi de încredere și de iubire necondiționată. Să repeți tratamentul la toate mesele zilei: la mic dejun, la pânz și la cină!
Să aduni cu zâmbetul pe buze roadele binelui pe care te-ai deprins să-l semeni cu obișnuință, fără să te cramponezi de măreția faptelor tale!

O provocare inspirată de manifestări ale fericirii

Atât studiile, cât și interviurile despre fericire au fost provocate de Blogal Inițiative și de Centrului Comercial Vitantis. Dorind să sporească momentele naționale de fericire și să cerceteze efectele acesteia asupra oamenilor, pe pagina de Facebook a magazinului, românii sunt provocați să posteze instantanee ale fericirii lor, însoțite de textul: " #happyselfie #concursVitantis.
Fotografiile vor fi postate până pe 24 februarie, 2017, iar pe 25 se va trage la sorți câștigătorul trofeului fericirii: un premiu de 1000 de euro!

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu