Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

joi, 9 martie 2017

Diferența dintre respectul teoretic și practic

De la respectul de tip demagogic, la cel practic, distanța este ca de la pământ la cer...Am văzut mulți oameni care se autointitulează respectuoși, ba își încheie mesajele cu formula: „cu respect”, dar dincolo de acestă declarație falsă, nicio sustenabilitate...
Nu poți spune „cu respect”, în timp ce folosești persoana a II-a singular. Mi se pare că lucrurile se bat cap în cap. Spui „cu respect” și-l tutuiești pe cel căruia dorești să-i dai impresia că-ți este inferior.
Nu respecți omul pe care-l consideri o simplă unealtă a intereselor tale (Te respect mult...bani să iasă de pe urma ta, restul nu contează! Nu contează ce simți tu, când eu arunc și calc sub tălpile indiferenței ceea ce tu ai produs cu efort!).
A respecta pe cineva înseamnă a-i aprecia caracterul, sufletul, cultura în produsele materiale și spirituale pe care acesta le realizează pentru tine.
Nu respecți colaboratorul căruia îi uiți adresa și numărul de telefon, pe care nu-l aperi de nedreptățile care se înfăptuiesc sub privirile tale, cu știrea și acordul său, iar cu toate acestea ai curajul să-l privești în ochi și să-i spui că nu ai nicio vină.
Respectul este mult mai mult decât o declarație pur teoretică, iar când cei care nu-l practică îl afișează demoagogic ne situăm la jumătatea dintre râs și plâns!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu