Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

duminică, 30 aprilie 2017

Copilul sărac, copilul bogat, copilul iubit și Dwyn Shop

Dialog între copii

-Eu, copilul bogat, mi-am spionat părinții să văd ce surpriză îmi pregătesc de ziua mea. Dacă vă spun ce îmi vor cumpăra vă sparg! Crăpați de invidie, nu alta!
-Mai bine de invidie, decât de aroganță...
-Măi, sărăcilă, ție nu-ți vor lua nimic cu siguranță. Poate cel mai ieftin suc și o înghetață. Pentru mine, au ales din categoria jucării pentru copii bicicleta Co-Pilot de la WeeRide. Când obosesc de pedalat, îmi prind bicicleta de a tatei și pedalează el pentru mine. El controlează viteza, echilibrul și direcția pe drumuri anevoioase. Voi sta cuminte în spatele lui, în timp ce el va trece peste prăpastii adânci și va urca piscuri stâncoase.
-Nu sunt copil sărac, cum credeți voi! Sunt cel mai bogat din lume: am copilăria și dragostea familiei mele. Ce pot să-mi doresc mai mult? Ai tăi sunt plecați în străinătate, iar tu crești cu bunicii. Îți cumpără tăcerea cu banii și jucăriile pe care ți le trimit, dar știu eu că ești așa de singur...În plus, stau și mă gândesc în câte excursii vei merge cu tatăl tău de ai nevoie ca bicileta ta să fie prinsă de a lui! Probabil vor rugini acolo împreună, iar tu nu vei face nimic altceva decât să te lauzi cu cadoul scump!
-Sărăcilă, ține-ți gura, că-ți sparg nasul! Ei, bine, dacă vrei să știi pot oricând să-mi desprind bicicleta de cea a tatălui meu și să merg singur, așa că nu va rugini stând într-un colț, cum îmi dorești tu!
-Prieteni, nu-i frumos ce faceți! Potoliți-vă! Of, ce repede vă luați voi la încăiereală. Un prieten adevărat greu se mai găsește. Eu m-am prefăcut că dorm și i-am auzit când spuneau că-mi vor comanda cărti Usborne pentru copii. Spuneau ceva de tipul Look inside Your Body. „Tot îi place lui să știe ce se petrece în creierul lui când calculează”, spunea mama. Abia aștept să o primesc. V-o împrumut cu drag. Poate aflați ce se petrece în creierul vostru când vă jigniți prietenii sau când sunteți furioși. Apoi tata a adăugat: „Din iubirea noastră a venit pe lume, să avem grijă ca trupul să crească în armonie directă cu sufletul!” Și-acum vă întreb pe voi, nu vi se pare că sunt copilul iubit?
-Am înțeles ce vrei să spui! Eu nu sunt iubit fiindcă sunt bogat și mă cumpără cu cadouri scumpe. El nu este iubit fiindcă nu au bani să-i comande daruri speciale de Ziua Copilului. Doar tu contezi. Hai să mergem și să-l lăsăm singut, sărăcilă! Nu merită să aibă prieteni. Uite, chiar dacă tata nu vine acasă mereu și își petrece timpul printre străini, îți promit că te pun pe tine în locul adultului, iar eu stau în spate. Să-i arătăm că nu suntem nici noi de lepădat.
-Prieteni, stați, nu am vrut să vă supăr! Am vrut doar să vă împac. Au plecat. Ai rămas singur, băiete, deși ai avut cea mai bună intenție din lume! Folosește-ți creierul despre care vrei să știi totul, dacă nu vrei să-ți pierzi prietenii.

Scrisoare către părinții copilului bogat

Vă scriu în calitate de cel mai bun prieten al fiului dumneavostră. V-a auzit când plănuiați să-i comandați bicileta co-pilot, prin urmare cadoul nu-l va mai surprinde. Avem un prieten în cercul nostru foarte, foarte sărac. mă întreb dacă nu ar fi bine să-i dați lui bicicleta și să fie copleșit de fericire, iar fiului dumneavostră să-i dăruiți iubire, atât de multă iubire, încât să nu se mai supere când aude pe alt copil că este iubit. Nu am spus să-l lăsați fără cadou, am spus doar să-i alegeți cel mai scump LEGO fiindcă l-ați învățat la jucării scumpe, iar de restul să-i oferiți iubire. Cel mai frumos cadou de ziua lui ar fi să-l anunțați că nu mai plecați și că veți fi o familie adevărată.
Cu respect,
Prietenul adevărat al fiului dumneavoastră.

Scrisoare către părinții copilului sărac

Vă scrie cel mai bun prieten al fiului dumneavoastră să vă mulțumească fiindcă l-ați crescu frumos. Pentru el, cele mai scumpe lucruri sunt iubirea și atenția dumneavostră. Transparența îl pune însă adesea în situații jenante. Faceți un efort și comandați-i ceva de ziua lui de pe Dwyn Shop, cel puțin Mini cutie depozitare LEGO 2x2 albastru inchis de la LEGO, costă doar 7, 99 de lei! Ar fi așa de ferict să știe că pentru el s-a plasat o comandă în mediul virtual. În cazul în care nu puteți, voi înțelege și vă asigur că și el va înțelege.
Cu iubire,
Cel mai bun prieten al fiului dumneavostră

Scrisoare către părinții lui.

Vă iubesc mult de toot și vă mulțumesc că mi-ați dăruit viața și mă îngrijiți ca pe o floare. Dragi mei, noi suntem o echipă: trei prieteni, prin urmare, voi mai aveți doi copii. Și ei doresc să afle ce se petrece în creierul lor. Nu puteți modifica repede comanda? Trei cărți educative, vă rog?
Cu infinită dragoste,
Fiul vostru.

Scrisoare către toți părinții din lume

Vă scrie un copil fericit, în primul rând că este copil și are tot timpul din lume la dispoziție să se joace. În al doilea rând el știe că este iubit și asta îl ajută să crească și să înfrunte viitorul.
Se apropie ziua noastră. Intrați acum pe Dwyn Shop și comandați jucării! Este ca și cum ați decide viitorul copiilor dumneavostră pentru că:
1) Jucăriile de exterior clădesc un trup sănătos, catedrala gândurilor, strategiilor, speranțelor și sentimentelor copiilor dumneavostră.
2) Cărțile Usborne pentru copii sunt prieteni de nădejde care înnobilează mintea și sufletul. Un corp bine clădit, fără o minte strălucită sau un suflet ales se dovedește de cele mai multe ori infirm.
3) LEGO îi învață să-și asambleze cu răbdare viitorul, piesă cu piesă.

Rezultatul:

Toți copiii din țară au primit jucării de la Dwyn Shop comandate de părinții lor. Părinții bogați au comandat și pentru prietenii mai puțin norocoși ai copiilor lor! Din ziua aceea niciun copil nu s-a mai considerat sărac sau bogat, ci toți au descoperit că sunt foarte foarte iubiți!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu