Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

luni, 22 mai 2017

Cris Smile tratează dinții cu empatie

Traducerea titlului.

Cris Smile este clinica stomatologică din București în care medicul se identifică de fiecare dată cu problemele pacietului, cu durerile și cu starea dinților acestuia. Empatie înseamnă să te traspui în situația altuia, să ai capacitatea de a simți ce simte el în anumite circumstanțe.
Angajatul Cris Smile nu este genul acela de stomatolog pe care îl vedeți în filme: obligă pacietul să se așeze pe scaun și îi scoate o măsea sănătoasă, fără să țină cont de durerile acestuia, sau execută toate operațiunile „pe mutește” și fără anestezie, încât pacientul îi sperie pe cei care așteaptă pe hol prin țipetele sale înfricoșătoare. În cabinetul tuturor, cheile reușitei sunt: comunicarea și empatia.
Pentru fiecare dinte bolnav, specialiștii clinicii vin cu soluții și educă răbdător pacienții.
Prejudecățile sau neglijențele legate de dinți produc complicații în tot organismul.

Aparatul dentar un moft? Nicidecum.

Dinții strâmbi, dacă sunt sănătoși, ce nevoie au de stomatolog?
Iată prima prejudecată anulată prin demonstrație și prin educarea pacientului de către Cris Smile. 
Un aparat dentar este singura soluție pentru rezolvarea următoarele probleme:
1) Aspectul inestetic care reprezintă o carte de vizită a celui care nu merge la stomatolog pentru a avea un surâs perfect. Fiindcă s-au inventat aparatele dentare, zâmbetul strâmb nu mai este scuzabil, ci un aspect al neglijenței față de propria persoană. Din păcate, aspectul exterior este cel mai simplu inconvenient al dinților strâmbi.
2) Igiena orală precară. Aglomerarea dinților împiedică periajul perfect, lucru care generează un lanț de probleme dentare, cum ar fi:
-acumularea de tartru.
-gingivita
-parodontoza
-migrene cauzate de eforturi în procesul de masticație
-fracturi dentare
-masticație deficitară și probleme digestive grave
-depresia.
Tratamentele de ortodonție sunt de două tipuri: cu aparate dentare fixe și mobile. Cele fixe sunt mai eficiente din următoarele motive:
-Efectele purtării lor sunt de lungă durată sau permanente
-Tratamentul durează mai puțin decât cel cu aparate mobile
-Costurile sunt reduse
-Corectează o serie întreagă de deficiențe, cum ar fi: dinți strâmbi, rădăcini strâmbe, mișcarea defectuoasă a dinților din cauza pozițiilor acestora.
Față de oportunitățile purtării lui, dezavantajele sunt minore și de scurtă durată, ele referindu-se la: disconfort în primele zile după montare, restricție la anumite alimente, igiena orală îngreunată și gingivite.
Când pacientul se obișnuiește cu aparatul, aceste dezavantaje dispar. Aparatele dentare fixe sunt metalice sau ceramice. Iată un tabel comparativ care prezintă cele două posibilități de tratament:


Aparat dentar fix/metalic
Aparat dentar fix/ceramic
Economic
Estetic
Rezistent, dar adulții sunt reticenți la purtarea lui
Acceptat de către adulți
Favorizează depuneri de tartru
Nu favorizează depunerile de tartru
Rezultate definitive și performante
Rezultate definitive și performante
Preț pentru o arcadă: 1700 lei
Preț pentru o arcadă: 2500  lei



Notă: Dacă prețurile depășesc puterea dumneavoastră financiară, nu vă întristați! Există posibilitatea achitării în 12 rate egale a oricărei lucrări!

Detartrajul menține tonusul sănătos al organismului

Durerile de măsele sunt greu de suportat și nu sunt credibile în fața celor care nu le-au experimentat. O durere de dinți generează o stare de inconfort în întreg organismul provocând tulburără generale ca: dureri de cap, incapacitatea de hrănire, care determină la rândul ei slăbirea organismului, diminuarea capacității de concentrare, de aceea nu există probleme stomatologice importante și lipsite de importanță, toate sunt vitale.
Tartrul provoacă un lanț de reacții negative ale dinților care duc la parodontoză. Iată etapele prin care depunerile de „pietre pe dantură” o compromit:
1) Oricât s-ar spăla pe dinți, pacientul care nu merge la detartraj, are un miros fetid în gură
2)  Aspectul danturii lasă de dorit
3) Gingia sângerează la periaj și lasă rădăcinile dinților goale
4) Se produc carii și se distrugerea smalțului dinților
5) Tartrul produce parodontoza.
Acestea sunt motive serioase care impun efectuare detartraj în clinica de stomatologie Criss Smile, mai ales că aici puteți beneficia de detartraj profesional cu ultrasunete care reduce sensibilitatea dinților și sângerările gingivale și realizează îndepărtarea totală a plăcii bacteriene, efectul fiind de durată.
Deși importanța lui este vitală pentru sănătatea danturii,  detartrajul nu doare, iar prețul este accesibil.
Comparând prețul unui dinte sau al unei proteze cu cel al unei sedințe de detartaj, realizăm că trebuie să ne prezentăm cât mai des pentru înlăturarea tartrului de pe dinți. Este mult mai eficient, decât să pierdem dantura și să suportăm prețul reconstituirii.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu