Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

sâmbătă, 13 mai 2017

Joita Lucian, fotograful tău de nuntă

Mădălin, nume cu rezonanță biblică

Mădălin sună plăcut în auz, ca un tril de privighetoare, ca vântul scuturând florile de tei când parfumează văzduhul. Numele său cu rezonanță biblică se traduce:„originar din Magdala”, sat de pe malul Mării Galilee”.
Și Mădălin locuiește într-un sat mic care are biserică, dar este fără magazin, iar școala s-a desființat. Elevii merg pe jos aproape o oră să ajungă la cursuri. Mi-l amintesc sosind târziu cu un sfert de oră și cerându-mi scuze. Avea mere în obraji și era curat ca lacrima, deși se luptase cu oceanele de noroi de pe ulița neasfaltată a satului său. Nu se lipea noroiul de el și pace, cum nu se lipeau răutățile. Chiar când era insultat de cineva, avea puterea să zâmbească amar și tăcea.
-Aveți încredere, doamnă! Vă promit că iau examenul. Vă garantez că nu veți fi certată din cauza mea.
În ochii săi negri și buni era atâta încredere, încât îmi spulbera îndoielile.
De la el am aflat vestea tristă că soția fostului meu șef, a directorului și profesorului de matematică, este grav bolnavă.
-Nu mă mai duc la pregătire la matematică, doamnă, mi-a spus trist. Soția domnului profesor este pe moarte, iar el mi-a spus că sistează orice activitate ca să-i fie aproape. Vrea să petreacă tot timpul pe care-l mai are cu ea...Sper să nu trec prin asta, dar și eu aș face la fel cu cei pe care-i iubesc!
Mădălin, băiatul ambițios și inteligent și-a luat bacalaureatul și a pornit să cucerească lumea...

În Costeni se nasc oameni de valoare

Mă uit la postările lui de pe rețelele de socializare și realizez ce valoare am avut onoarea să întâlnesc la clasă!
Filosofia lui conține totdeauna o doză de umor bun și mai ales optimismul și înțelepciunea care să ne motiveze să acceptăm că viața este frumoasă și să o trăim cu seninătate.
* „Cele mai importante lucruri din viață nu-s lucruri.”
* „Să nu vezi în dușmanii tăi decât niște prieteni rătăciți.” (Și el chiar are puterea acesta divină!)
*„Nu-s în pas cu moda, eu merg mai repede”.
*„Înconjurat de corpuri...mi-e dor de suflete!”
*„Viața este cum ți-o faci, nu este gri sau roz.”

Cea mai șmecheră parteneră, cea mai șmecheră descriere, cea mai șmecheră nuntă, cel mai șmecher fotograf

Trec în revistă noutățile postate de prieteni. În costume populare, doi tineri frumoși zâmbesc vieții. Irina și Mădălin, alături într-un peisaj feeric zâmbesc cerului și pământului. Îngerii coboară în vârful picioarelor și aripilor din cer să-i privească. El a scris:„Cea mai șmecheră parteneră”, ea a adăugat: „Cea mai șmecheră descriere!”
Adorm mulțumită știind că Mădălin este fericit. Visul coboară lin pe aripile nopții. Mădălin nu mai are loc în bancă și eu sunt tentată să-l așez la catedră. Se apropie cu pas elegant de mine și-mi dă vestea cea mare:
„Vă invit la nunta mea, doamnă! Îmi faceți onoarea de a-mi fi nașă?” Fac ochii mari. Un copil să se însoare?
Când a crescut? Mai este la școală? De când nu mai vine la ore?

Fotograf nuntă

-Unde vei face nunta, Mădălin?
-În București, doamnă.
-Atunci îți trebuie un fotograf nuntă București. Joița Lucian,  fotograful tău de nuntă.
-Doamnă, nu vreau să vă supăr, dar să fie cel mai șmecher fotograf.
-Este Mădălin, este! Te asigur că vei avea fotografii cu obiceiuri de nuntă și cu porumbei. Va surprinde zborul porumbeilor și va alege decoruri de vis!
Tot ai spus că vrei să scrii într-o carte, el va face cartea nunții tale!

Mădălin dispare...S-a dus să facă pregătirile pentru nuntă, în timp ce eu murmur în vis: fotograf nuntă, fotograf nuntă, fotograf nuntă București, fotograf nuntă București, Joița Lucian, fotograful tău de nuntă, Joița Lucian, fotograful tău de nuntă, cartea nunții tale!
O mână puternică și iubitoare mă trezește.
-Te doare ceva? Ți-e rău? Îți trebuie fotograf de nuntă la ora asta?
-Îl știi pe Mădălin Cernat, băiatul acela drăguț, deștept și bun la suflet din Costeni? Am visat că făcea nuntă, iar noi îl cununam, dragă. Știi că Joița Lucian a făcut și cartea nunții noastre de care sunt așa de mândră, așa că m-am oferit să-i fac o surpriză pe cinste pentru un om care afirmă că:„Dacă vreodată o să țin capul jos, o voi face să-mi admir pantofii...”





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu