Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

sâmbătă, 6 mai 2017

Mai bine să cauți, decât să aștepți să-ți pice din cer!

Stăteam așa cu mâinile încrucișate, așteptând ca fericirea să mă caute, belșugul să-și golească la picioarele mele coșul cu daruri și să găsesc împlinirea. Tânără fiind eram sigură că mi se cuvine ca toate acestea să mi se-ntâmple, deși nimeni din familia sau dintre cunoscuții mei nu fusese atât de norocos! De, nu-i este dat oricui să primească o moștenire consistentă de la mătușa Tamara sau să se nască într-o familie de aristocrați...
Pe de-altă parte, meritul unei familii sărace care a făcut eforturi să te crească, să-ți ofere minimum din ceea ce ai avut nevoie pentru a deveni adult, este mai mare decât al uneia putred de bogate, care nu are pe ce cheltui banii.
Când aștepți pasiv, ai impresia că norocul bate numai la porți străine, iar tu ești veșnicul nedreptățit din univers!
Dar cum să te găsească norocul, când nu pleci în întâmpinarea lui? Alergând oriunde: la concursuri, la serviciu, în acțiuni de voluntariat, îți forțezi norocul în sensul bun al cuvântului.
El se află acolo ascuns în spatele unui chip, al unei oportunități fiind gata să-ți dea mâna. Cum să ajungă la tine, când mii de oameni depun eforturi să-l prindă și să nu-i mai dea drumul? Ar fi drept să-i lase pe cei care se zbat și să vină la cel care stă confortabil în patul său și așteaptă?
Ar fi cinstit să-l favorizeze pe cel care nu riscă și nu-și sacrifică niciodată confortul personal, în timp ce alții mor de epuizare căutându-l?
Șansa nu investește în oamenii pasivi, fricoși, în cei care plâng, ci are nevoie de oameni puternici, care să ducă povara succesului pe culmi înalte și să fie destul de generoși pentru a le oferi și celorlalți.
Pasivitatea, ca și cerșetoria (de orice tip ar fi ea, materială, emoțională, sentimentală) reprezintă o formă supremă de egoism.
Orice vârstă ai avea, nu aștepta să-ți pice norocul, „pară mălăiață” în gură, ci caută-l! Datoria ta de om este să cauți mai binele personal, chiar dacă nu-l vei găsi niciodată. Acținunea să alunge lacrimile neputinței.
Îți garantez că procedând așa, cel puțin pentru o clipă, vei putea strânge norocul în brațe. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu