Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

miercuri, 10 mai 2017

Melodie de suflet cu XII D

Timpul petrecut împreună se scurge nemilos din clepsidra vremii. Ei nu pot rămâne în școală o viață, eu am pus în sufletul fiecăruia o fărâmă din emoțiile, răbdarea și înțelegerea mea, cert este că a fost o altă generație de XII D, elevi eleganți, frumoși, cu simțul umorului și cu multă iubirea de dăruit.
Mărine, la nunta ta rămâne melodia noastră de suflet, ultima amintire dintre cele mai frumoase trăite împreună.
Ochii albaști ai Dianei mă fascinează. Este o fată frumoasă, plină de viață, care știe să pareze la timp răutățile din jur. La nevoie scoate replicile acide din buzunar și se apără cu ele. Energică, stabilește cu fotograful ora de întâlnire(trebuie poze pentru diplome) și negociază avantajos pentru colegi tariful. Când vorbește de sora cea mică, foarte bolnavă, ochii i se umezesc. Parcă i-ar fi a doua mamă, așa de tare o doare sufletul pentru suferința micuței.
Mihaela este deșteaptă (a luat peste 5 la simulare la mate) și s-a impus în fața clasei. Băieții o ascultă. Îi surprind uneori analizând-o când iese la tablă..., dar are deja un iubit (băiat harnic, serios și atât) cu care se va căsători.
-Mă, să nu credeți că la predarea cheii cânt doar eu! Cântați, lua-v-ar boala să vă ia, să nu ne facem de râs!
Tot ea i-a învățat să ofere flori. Va fi o mamă pe cinste, fiindcă o ascult când îi mustră și mă gândesc că-și exercită instinctele destul de eficient de-acum.
Miță este adorabil când povestește anumite scene din romanul Ion de Liviu Rebreanu,iar Mihaela îl sfătuiește să vizioneze filmul pentru detalii, dar să știe că totul se petrece sub țoală...
 C. mare petrecăreț și dansator!  Se mișcă într-un mare fel pe muzică. Mă întreb unde o fi învățat să bată ritmul așa de bine?
Iubește o fată și m-ar bucura să-l iubească și ea la fel de mult. Ei, nu pot da totul din casă, dar cel puțin o dată l-am văzut foarte supărat când a auzit că ea ar fi cu cineva.
Georgiana este cuminte la propriu și la figurat. Chiar dacă nu are chef de oră, nu mă refuză niciodată.
Un băiat are deja 150 de oi ale lui și mai mulți câini și nu dorește să pară ceea ce nu este. Îl văd în pauze cu Maria de la a VIII-a A, dar în curând se vor despărți. Amândoi sunt cuviincioși, fac o pereche potrivită și mi-ar plăcea ca ale tinereții valuri să nu-i despartă. El se gândește deja să plece la muncă în Anglia, iar animalele să le lase în grija tatălui.
Sper ca următorul să se recunoască în replica:
-Dacă mă puneți să citesc mănânc cartea sau ies afară!
Cum încer să-l laud pe Roșu, cum sar cu gura:
-Ăsta băiat cuminte, doamna? Nu știți ce prostii vorbește în pauză.
În pauze nu stau cu ei, așa că pentru mine rămâne băiatul cuminte cu ochii albaștri.
Și de Fofircă îmi va fi dor. Mulți ani de-acum înainte îl voi auzi:
-Nu mă puneți să scriu, doamna, vă rog!
Miclea a știut să-mi spună când au apărut limbile străine pe glob în explicație biblică. Și interjecțiile și le-au însușit bine, cert este că nu sunt supărăcioși și sunt uniți:
-Doamna, știți cum face iubita acestuia? Beee.
-Iar a ta face: Muuu, măi!
Ați fost o generație cu suflet de care m-am legat și vă mărturisesc acum, la sfârșit, că vă voi duce dorul.
Aveți grijă de voi și să rămâneți la fel de frumoși în interior și în exterior! Evident că doamna dirigintă v-a modelat frumos, iar voi veți reține rezultatul final, nu procesul de modelare care este dureros și implică numeroase conflicte între artist și material...




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu