Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

joi, 15 iunie 2017

Secretul tinereții veșnice și al fericirii substanțiale

Rătăciri, drumuri drepte și cotite, alunecări, prăbușiri în abisuri și infinită durere. Coate însângerate, genunchi juliți, trupul sufletului plini de răni, dar soldatul care se respectă nu renunță niciodată!
Poate că nu are timp să-și trateze sau să-și spele rănile, iar sângele nou curge peste cel vechi. E atât de multă lume în jur și totuși sunt momente când urlă singurătatea-n inima lui ca o haită de lupi flămânzi.
Așa am fost și eu, până am descoperit secretul tinereții veșnice și al fericirii adevărate și-acum vreau să-l spun tuturor:
-înconjurați-vă de copii, hrăniți-vă cu iubirea, recunoștința și inocența lor!
-nu purtați ranchiună și fiți conștienți că ura vă erodează ființa!
-fixați-vă obiective înalte și luptați pentru îndeplinirea lor!
-nu ignorații detaliile, uneori ele fac totul!

Covrigeii Grand Papa frageziți cu vin, soluția pentru vacanța ratată

Toată familia era supărată când a văzut la televizor că agenția de turism la care făcuse rezervări pentru vacanță păcălise clienții. Patronul fugise cu banii, clădirea era goală, iar plecare lor în vacanță se dusese pe apa sâmbetei. Doamne, câte economii făcuseră cu toții! Cum pot exista oamenii fără inimă care să-și păcălească semenii?
-Tată, nu-ți pierde încrederea, te rog! Salvarea noastră vine de la covrigei frageziti cu vin, spuse fiul cel mare!
Mama izbucni într-un râs nervos:
-Sigur, sigur, fiule! Mâncăm covrigi și ne imaginăm că stăm la plajă și admirăm marea și pescărușii, apoi luăm masa la restaurant!
-Aveți încredere, vă rog! Pentru mine, Grand Papa fin frăgezit cu vin este gustul care ne scapă de probleme.
Haideți să terminăm punga! Să-i împărțim frățește, chiar dacă sunt divin de gustoși. Simt gustul grâului dur, aroma sării de mare combinată cu semințe de susan și vin alb, închid ochii și văd cum plecăm în circuit Riviera Italiana – Nisa – Provence.
-Copil drag, semințele de susan nu sunt halucinogene, dar covrigii aceștia chiar sunt gustoși. Au gust de încă o pungă, spuse tatăl.
-În cazul acesta, încă o pungă înseamnă o șansă în plus să plecăm în excursia pe care ne-au furat-o cei de la agenția țepară! Între 15 iunie si 14 august, cumpărătorii produselor Grand Papa cu eticheta promotionala, sunt invitați să  trimită codul unic prin SMS la 3773 (tarif normal in retelele Orange, Vodafone si Telekom) sau să-l înscrie pe http://grandpapa.ro/. Premiile campaniei organizate de Terrabisco sunt: un troler pe zi sau marele premiu, un circuit Riviera Italiana – Nisa – Provence.
-Și dacă luăm trolerul?
-Ar fi minunat! Haideți fiți optimiști ca mine, spuse copilul! În primul rând că am mâncat cei mai buni covrigi sărați frăgeziți cu vin alb din lume, apoi că vom avea în ce ne pune hainele și cărțile pentru vacanța de anul viitor!
Contaminați de entuziasmul fiului lor, părinții au înscris codul și au câștigat vacanța de neuitat. De-atunci au devenit dependenți de covrigei Grand Papa.

Dragostea de viață revine cu Covrigeii sărați Grand Papa

Bunica slăbise îngrozitor. Cea care le spunea povești, învia balauri cu glasul ei, acum zăcea. Își pierduse pofta de mâncare și pofta de viață, se împuținase, iar ei se temeau să nu-și piardă oasele prin așternut.
-Bunicuțo, ți-am adus covrigei Grand Papa cu măsline, frăgeziți cu vin alb!
Ea deschise ochii. Își iubea nepoții cu tot sufletul care-i rămăsese, de aceea se ridică cu greutate și mușcă dintr-un covrig. Gustul acela inegalabil a avut efectul waw, iar punga a dispărut într-o clipă.
După micul dejun consistent, bunica se ridică plângându-se că-i este foame.
S-a însănătoșit în câteva zile, pofta de viață i-a revenit și a reîntinerit.
De-atunci este nedespărțită de covrigii frăgeziți cu vin Grand Papa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu