Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

vineri, 7 iulie 2017

Despre oamenii care nu știu să se prețuiască

Cu siguranță că oamenii care consideră că nu fac nici cât o ceapă degerată au suferit traume severe în trecut și sunt victimele celor care i-au respins sau nu i-au vrut. Omul care-și irosește viața sau dimpotrivă o distruge autocondamnându-se la muncă silnică, are și el partea lui de vină.
Societatea este un câmp deschis al luptei pentru supraviețuire. Oamenii își dispută locurile în cele mai bune școli, statuturi sociale, funcții, parteneri de viață, resurse de hrană, venituri și bunuri. Unii concurează cu eleganță, alții își dezarmează adversarul înjosindu-l. Ce-ar fi dacă toată lumea ar depune armele când i s-ar spune că nu este bună de nimic sau că nu va ajunge nicăieri?
Omul care nu știe să se prețuiască să nu aștepte dreptatea de la cei din jur. Iată o listă de oameni care ar trebui să învețe să se aprecieze mai mult:
1) cei care termină cât pot de repede studiile, deși au potențial intelectual, căutând diverse motive de la :„Eu nu sunt de facultate”, la :„Le ce bun să pierd timpul? Oricum ajung șomer!”
2) cei care nu spun niciodată NU celor din jur și dacă li s-ar cere să se jertfească pentru ei. Când cererile depășesc limita bunului simț, se impune refuzul de apărare, altfel veninul oportunismului le va paraliza voința trasformându-i în marionete.
3) cei care se consideră vinovați dacă-și cumpără o haină mai scumpă sau pleacă în concediu. Acstea sunt bucuriile meritate pe care ni le putem face singuri, după atâta muncă. Este păcat să ne refuzăm plăcerile care ne aduc un strop de fericire.
4) cei care își impun să nu deranjeze pe nimeni niciodată și prin urmare cărora le este frică să trăiască autentic. NIMENI NU POATE FACE PE PLACUL TUTUROR, așa că persoanele care ne apreciază sau ne iubesc, nu ne vor părăsi din cauza unor greșeli minore.
5) cei care se complac în relații toxice, care le anulează stima de sine și personalitatea și nu au puterea să se desprindă din coșmar.
Viața este unică, lupta pentru supraviețuire dură și dacă noi nu investim un credit minin de încredere în forțele proprii și nu vom acționa sau nu credeți că ne va purta concurența pe brațe către locul ce ni se cuvine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu