Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

joi, 19 octombrie 2017

Costumul de frică

-Hai, inventează povești de groază pentru mine! Neapărat să fie cu zombi și fantome. Să fie cât mai înfricoșătoare, îmi dictează ascultătorul meu!
Încerc să construiesc structuri narative captivante și cu mesaj pentru el, dar să-i decodific și sistemul de gândire: are nevoie mereu de un leac de frică pentru a ajunge bărbat, adică să înlăture prin tot ceea ce face senzația de teamă, indiferent de nuanța ei. Noi, adulții trebuie să le satisfacem nevoia de frică, adică să-i vaccinăm cu frică împotriva fricii.
Așa a juns el să adore zombii, fantomele, vampirii și vârcolacii.
-Spune-mi care erau cele mai îngrozitoare condamnări la moarte din trecut și din toate țările lumii!
Îi vorbesc pe rând de oameni îngropați până la gât în pământ, unși cu miere pe cap și lăsați în soare, de mutilarea omului de către om, apoi ciotul celui pedepsit este băgat în smoală topită să simtă totul.
Încerc să fiu corectă cu el, să-i spun ceea ce nu mi s-a spus mie și am fost nevoită să studiez ani întregi să aflu! Doresc ca puiul drag de om să prețuiască libertatea, democrația, dreptul omului la un proces corect și în cazul în care a greșit.
De ce acestă introducere? Nu pentru obținerea unui anumit număr de cuvinte, ci ca să arăt că a cumpăra costume de Halloween pentru copii nu înseamnă a îi iniția în lucruri diavolești, cum spun adversarii acestei sărbători importate (așa își exprimă ei dezaprobarea), ci a le demonstra că lumea este teatrul unde forțele binelui și răului coexistă aflându-se în permanentă confruntare.
Copilul este un vrăjitor când se uită în ochii tăi, oprește timpul în loc, iar cu un zâmbet, un sărut sau un cuvânt își cucerește pentru totdeauna sufletul. Când mama și tata uită propriile griji, dureri și își jertfesc dorințele ca să primeze ale lui, spuneți-mi cine este maestrul magiei albe în casă?
Atunci de ce vă temeți de costume vrăjitoare?
Spuneți-mi, nu este copilul un drăcușor simpatic când se preface că îl doare burtica, iar învățătoarea sună de la școală să-l ia cineva cu mașina, se strâmbă un timp (chipurile de dureri groaznice) și își pune mânuțele pe locul dureros, iar la domiciliu spune că i-a trecut și începe să se joace...
Spiritele bune și rele colindă permanent printre noi. Atunci de ce să ne deranjeze un pretext de sărbătoare și divertisment?
Cine sunt zombii? De unde vin si unde se duc ei?
Conform definitiilor din dictionar: este„ Om înviat din morți, care și-a pierdut identitatea, drogat (în stare de letargie) sau cu creierul spălat, apoi înscris cu anumite ordine, pe care le execută orbește, folosit în interes personal sau de manipulare politică.”
Fără supărare, în ultima categorie ne încadrăm și noi când alegem orbește...
Lăsați copilașii să se cotumeze, să petreacă, să depășească frica și comandați-le cele mai interesante costume de pe Carnaval24.ro! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu