Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

joi, 30 noiembrie 2017

Oameni care merg în față




Sunt oameni născuți să meargă în față datorită generozității și spiritului prevăzător de care dau dovadă. Supradotați cu discernământ, ei intuiesc capcanele vieții și nu o fac în mod exclusivist, egoist, ci semnalizează si celor din urmă pericolele. Înțelepciunea lor este scut pentru cei din urmă, poziția lor de antemergători le poate fi fatală, dar nu renunță la postul plin de responsabilitate de observatori și călăuzitori sociali. Demersul lor este voluntar și cu toate acestea sunt răniți adeseori de ingratitudine și de pietrele invidiei aruncate de cei care consideră că este un privilegiu să alergi în linia întâi.
Pe frontul social, numai în prima linie să nu fi! Obuzele îți pot sfârteca idealurile, trupul și sufletul și nu mai ai timp să-ți porți de grijă impunând ritmul supraviețuirii pentru ceilalți.
Elitelor adevărate li se reproșează că nu lasă oamenii să evolueze, deși confruntându-se cu experiențe amare, celor mai slabi  le-ar fi fatale, dar cui îi pasă???
Deși nu sunt neapărat lideri sau nu fac parte dintre aleși, aceată categorie de oameni

este trasă la răspundere de eșec, deși îi este interzis să aibă acces la fructul zemos al succesului.

Există și țoapa căreia îi place să iasă în față când este liniște și se împart medalii. Ea a exersat mersul victoriei, zâmbetul autosatisfacției, mina preocupată de ceilalți, deși universul preocupărilor personale începe și se sfârșește cu ea!
 Atunci își aruncă ea bagajele în brațele tuturor și împarte sarcini, iar discursul? Te umple de indignare!
S-a sacrificat pe cruce, a dus crucea grea a răspunderii tuturor, nu a dormit nopțile, deși când se dau lupte pe viață și pe moarte stă totdeauna în spatele frontului!
  De mii de ani sunt oameni care merg în față să ne izbăvească și oameni care ne conduc în direcția intereselor personale, de-ar fi să rămână doar ei în picioare...
De sute de ani exersăm alegerea oamenilor care merită să meargă înainte și greșim, greșim, greșim, de aceea uneori ne trezim în genunchi!
Admir oamenii care merg dezinteresați îanintea noastră, fără să aștepte nici măcar recunoștința în schimb!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu